19 decembrie 2009

Parchetul de mari dimensiuni castiga teren


Parchetul de dimensiuni mari se aseamana cu podelele din fostele case taranesti, dar in prezent placile de parchet ofera un plus de finisaj si culori variate. Potrivit producatorilor de parchet, occidentalii au un cult al obiectelor vechi si prefera parchetul din bucati mari care sa sugereze ideea unei case de la sfarsitul secolului XIX.
"In momentul de fata tendinta in tarile dezvoltate din Europa este sa se mearga pe dimensiuni tot mai mari ale placilor de parchet. Desi romanii inca prefera dimensiunile ceva mai mici, cred ca in scurt timp piata locala se va alinia trendului european", afirma Octavian Apostol, director de marketing la Natural Wood Floor.


Totodata, europenii prefera parchetul rustic, tendinta ce nu este inca deosebit de vizibila pe plan intern. Parchetul rustic da impresia de natural prin faptul ca se pastreaza "micile imperfectiuni" ale lemnului. Totodata, orientarea catre parchetul stratificat, care s-a manifestat proeminent in Europa, este o consecinta a faptului ca strainii isi decoreaza mai des casele, spre deosebire de piata romaneasca unde renovarile se fac in medie odata la doi-trei ani. Parchetul stratificat este realizat din doua sau trei straturi de lemn presate si are o grosime de aproximativ 15 milimetri.
Astfel, desi parchetul masiv rezista la mai multe raschetari, avand o durata de viata intre 50 si 80 de ani, nu mai este la fel de cautat. Parchetul din lemn masiv poate ajunge la o grosime de 20 de milimetri si poate fi raschetat de trei-patru ori.
"Parchetul din lemn masiv ofera o izolare termica foarte buna, la aceasta contribuind si grosimea sa mai mare decat in cazul celorlalte variante. De asemenea, tratat corespunzator, lemnul poate fi folosit si in zone cu umiditate mai mare, pentru acoperirea podelelor din baie sau bucatarie", a spus Anca Semen, reprezentant vanzari la Casa Bambus. Astfel, cel putin la apartamente, parchetul stratificat are o prioritate certa.
"Avantajele parchetului stratificat sunt ca este foarte bine uscat, iar dispunerea perpendiculara a straturilor nu-i permit sa lucreze in timp. Dupa ani de folosire, stratul de uzura poate fi slefuit si relacuit", explica Semen.
In cazul vilelor insa, clientii se mai orienteaza inca spre parchetul masiv din stejar sau esente exotice. "Cele mai mari vanzari, aproximativ 70% din total, le avem pe parchetul din stejar", precizeaza Apostol.
La birouri insa cel mai folosit tip de parchet este cel laminat, mai ieftin si mai practic. Si in acest caz clientii se indreapta spre bucatile mai mari de 12 milimetri, in conditiile in care pana acum cel mai cautat era cel de 8 milimetri, potrivit distribuitorului Interdecoratiuni.
Piata de parchet a crescut considerabil in ultimii ani si manifesta o tendinta de crestere in viitor. Sursa: www.zf.ro




13 decembrie 2009

Caldura pardoselilor din lemn


Parchetul clasic, din lemn masiv, reprezinta in casa fiecarui om o investitie foarte importanta. Acesta, pe langa aspectul calduros pe care il ofera incintelor, are si calitati fonice si termice. In plus, ales din materialul potrivit se poate asorta foarte bine atat cu restul pieselor de mobilier cat si cu zugraveala peretilor.
Avantajele parchetului masiv
 
Indiferent de functionalitatea camerei sau de tipul de amenajare pe care il alegeti, parchetul din lemn masiv reuseste sa impresioneze prin aspectul elegant si trainic. Fiind o pardoseala elastica, naturala, acesta nu va provoca afectiuni musculare sau ortopedice in comparatie cu alte pardoseli rigide sau prea subtiri (de exemplu parchetul laminat, gresie, parchet stratificat, mocheta). Datorita grosimilor lamelelor  (de 22 mm) acesta va asigura camerelor atat o protectie termica eficienta cat si una fonica. Un alt avantaj al parchetului din lemn este faptul ca este mult mai rezistent decat celelalte produse. Adica il puteti lasa mostenire si copiilor dumneavoastra. In plus, acesta poate fi adaptat oricarui stil de amenajare, acest fapt se datoreaza modelelor diversificate.

Varietate de modele


La ora actuala se gasesc foarte multe modele de parchet masiv. Diferenta dintre aceste tipuri se datoreaza in primul rand esentelor din care este realizat. Cu alte cuvinte, esenta lemnoasa este cea care dicteaza nuanta parchetului. Dimensiunile lamelelor sau jocurile care se pot realiza odata cu montarea acestuia redau fiecarei camere in parte personalitate. Puteti astfel beneficia atat de o pardoseala eleganta cat si de una calduroasa. Inainte insa de a achizitiona parchetul masiv trebuie sa aveti in vedere si restul pieselor de mobilier.

Stiluri de amenajari

Acest tip de pardoseala se preteaza oricarei incaperi. Aplicati-l in dormitor si veti capata o imagine mai calda. In living, de asemenea, va reusi sa impresioneze. Acest finisaj este recomandat si pentru camera copiilor. In plus, parchetul natural poate capata diverse aspecte: mat, lucios, il puteti vopsi sau ii puteti da o imagine antichizata. Totul in functie de gusturile dumneavoastra.
Trebuie sa tineti cont, inainte de a va achizitiona tipul si nuanta dorita, si de pisele de mobilier din camera respectiva. Daca beneficiati de mobila din lemn masiv in incaperi,  este obligatoriu sa alegeti parchetul realizat din acelasi material intalnit la mobila. In cazul in care  optati pentru mobilier din material textil, atunci nu este o problema, alegeti tipul preferat. Puteti realiza si contraste: mobilier imbracat intr-un material deschis si parchet din lemn de cires. Aceste lucruri le puteti stabili insa exact la fata locului, aducand cu dumneavoastra la cumparaturi o bucatica din tapiteria canapelelor.

Asa ca, daca sunteti hotarat sa va inlocuiti pardoseala la anul, luati in calcul si parchetul din lemn masiv! De acest finisaj se vor bucura si copii dumneavoastra! 


Sursa: www.condo.ro


10 decembrie 2009

Tendinte amenajari interioare

Prin pozitionarea si rolul sau, living-ul stabileste relatii complexe cu celelalte spatii ale locuintei.
In living sta toata puterea de reprezentare a casei. Ambasada a familiei deschisa deopotriva prietenilor, pe care dorim sa-i impresionam si rudelor, intru drastica lor ofticare. Livingului, copilului nostru razgaiat, ii dam tot ce avem noi mai bun. Pastram in felul acesta, o traditie care facea din camera de primire din casa bunicilor , "camera cea buna" . In camera cea buna se intra rar si cu retinere dusa pana la evlavie. Un sanctuar al casei, un loc de nederanjat in care, in cele din urma, sfarseai prin a te simti strain. Strain in propria ta casa. Petreceai cateva ceasuri cand iti maritai fata sau botezai intaiul nepot. Petreceai apoi cateva zile cand erai privegheat.

Astazi, "camera cea buna", livingul, a devenit un spatiu deschis, usor accesibil si vizibil chiar din zona de acces, din hol. In apartamentele contemporane, livingul trebuie sa indeplineasca si functia de loc pentru luat masa. Iata de ce este esentiala zonificarea camerei de zi.
Departajarea zonelor cu functiuni diferite se realizeaza prin combinari de materiale de finisaj, cu texturi si culori diferite. Spatiul livingului trebuie sa aiba flexibilitate, sa se poata adapta foarte usor functiei dorite la un moment dat (mai ales ca, in majoritatea cazurilor nu ne putem lauda, cu prea multi metri patrati in locuintele noastre). Fie ca bucataria apartamentului este un spatiu inchis sau deschis, locul de luat masa - care este fie o prelungire a bucatariei, fie o zona specializata a livingului - devine un spatiu de tranzit intre bucatarie si living. Iata o relatie complexa intre doua functii importante ale locuintei.
Zona de repaus sau de discutii devine punctul de greutate al livingului, celelalte parti ale camerei subordonandu-se acestei zone. Aceasta subordonare spatiala se obtine tot prin finisaje, lumina si mobilier, toate supuse conceptului spatial vizat.
In variantele sugerate de fotografiile noastre este evidenta optiunea pentru un spatiu cat mai luminos. Culoarea sprijina din plin acest deziderat, iar mobilierul, cu forme geometrice riguroase, completeaza atmosfera calma a livingului. Combinatiile de texturi si culori sunt inspirate din natura.
Tendinta actuala este de a utiliza biblioteci realizate din module, deoarece, in functie de dispunerea lor, acestea pot modifica permanent imaginea ansamblului. Structura acestor module este usoara, dar foarte solida, iar combinarea sau alaturarea diverselor materiale contrastante (lemn, sticla sablata, aluminiu) reliefeaza o eleganta discreta.

Zona de discutii din living a fost marcata de tesatura de pe pardoseala, tesatura ce aminteste de tatami-ul japonez. Iata ca atunci cand pardoseala este realizata dintr-un singur material (parchet, in acest caz), exista si alte modalitati de marcare a anumitor zone ale aceleasi incaperi. Corpurile de iluminat sunt realizate din hartie pergament si pastreza aceeasi nota de eleganta. O astfel de amenajare minimalista se pliaza excelent pe spatiile reduse ale apartamentelor noastre.
Mult mai multe amanunte despre relatia stabilita de living cu celelalte incaperi ale locuintei, precum si o serie de sfaturi utile pentru amenajarile interioare veti descoperi in emisiunea Misiunea Casa.



Bine ati venit!

Bine ati venit pe blogul C Deco! Aici veti gasi informatii utile in domeniul amenajarilor interioare si exterioare. C Deco este o companie ce va poate oferi solutii unice in amenajarile rezidentiale si comerciale.
Pasiunea, creativitatea si inclinatia spre tehnologia aplicata in domeniul designului de interior si exterior fac parte din filozofia noastra, filozofie ce ne conduce spre cele mai inovative solutii ce pot combina caracteristicile cele mai inalte ale tehnologiei cu eleganta.
Aceeasi filozofie este, de asemenea, reflectata in multitudinea de produse pe care le oferim nevoilor tale de azi, atingand un climat intim si cald pentru cei ce nu doresc sa traiasca in mediocritate. Astfel de decoratiuni interioare exclusiviste iti ofera autenticitatea si originalitatea, atribute ce te definesc.
Modelele noastre de parchet va stau la dispozitie intr-o gama complexa: parchet laminat, parchet din lemn si piele naturala, solutii pentru decor pereti din lemn, structuri suprainaltate, mozaic din lemn.
De asemenea, in domeniul profilelor decorative, C Deco poate fi unul dintre prietenii vostrii oferindu-va solutii unice in decorarea spatiilor rezidentiale si comerciale cu plinte, cornise, rozeteancadramente si brauri pentru pereti, scafe luminate, etc. O gama larga de modele de tapet va stau la dispozitie in portofoliul nostru.
Va asteptam pe site-ul nostru www.c-deco.ro si nu ezitati sa ne contactati!

C Deco - amenajari exclusiviste
tel: +40.728.090.588 / +40.723.276.883
e-mail: sales@c-deco.ro; office@c-deco.ro
pentru tavan,